Retkiryhmille

Tuhannen Tarinan Talo tarjoaa ryhmille maittavaa lähellä tuotettua ruokaa, halutessanne elävällä musiikilla höystettynä. Ohjelmaksi voitte valita esim. opastetetun Kannuskosken kyläkierroksen tai tilata Kuppari Hannan vierailulle vauhdikkaine juttuineen... Yhteislaulutuokio tai vaikka tanssit järjestyvät Navetan uudessa kokoontumistilassa. Vierailun yhteydessä voi tutustua kotimuseoon sekä kesällä 2018 Pirjo Lindbergin taidenäyttelyyn. Liiterin uumenissa on retrokirppis, josta löydät kippoja, kuppeja, valaisimia, vaatteita ja tekstiilejä, joten aivan tyhjin käsinkään ei tarvitse kotiin lähteä.

RUOKAILUT

Minimi 10 hlöä, maksimi 80 hlöä. Valmistamme ruuan paikan päällä, kotimaisista raaka-aineista. Suosimme paikallisia tuotteita, hyödynnämme lähimetsien antimia.

TUHANNEN TARINAN TALO RETKIOHJELMIA

KANNUSKOSKEN KYLÄNRAITTIKIERROS 

TEHTAAN  HERRAT JA  ALALAN ANTTO 

Kannuskoski  1900- luvun  alun vuosikymmeninä

Tällä opastetulla kierroksella tutustumme  kulttuurimaisemaan, jota  myllyt, sahat ja puuhiomo ovat vuosisatojen kuluessa muokanneet. Vuolaana virtaava vesiväylä koskineen  antoi pitkään leivän tälle syrjäiselle kylälle. Ensimmäiset myllyt ja sahat ilmestyivät kylän  koskien partaille 1600 -luvulla ja jo seuraavan vuosisadan alussa sijaitsi Kannuskoskessa kaakkoisen Suomen  suurin sahauslaitos. Ajastaan  sahaustoiminta kuitenkin hiipui ja 1800-luvun lopulla kohosi puuhiomo  Ruokokoskeen. Kannuskoski Träsliperin valmistamia pahvipaaleja toimitti Antto hevosellaan Pietarin radan  varteen, josta ne jatkoivat matkaansa  Venäjälle ja keskiseen Eurooppaan. Kun maailmanrauha seuraavan vuosisadan alkukymmeninä sitten järkkyi, ei pienen kylänkään elämänkulku jäänyt täysin ennalleen.

Kesto n.1 h

Voimassa ympäri vuoden

Opastus 50 €/ryhmä

KUPPARI-HANNA

 Kuumetautii? Kouristuksii? Vesipöhöö? Sydänvaivoi? Halvauksii? Kusvaivoi? Synnyttämäs?

Mie oon Hanna, Kuppari-Hannaks haukkuvat, Savon pussiseläks. Savos olin Sauna-Hanna mutta jotenkii se tääl Kymenlaaksos sopii nimeksii paremmin toi kuppaamiin. Niin – mie teen kuppauksii, suoneniskentää, joskus olen onnistunu veretkin seisauttaa… (Ainahan se ei välttämättä onnistu ja silloin kun ei onnistu niin se on sitte verenhukka ja amen.) Jokatapaukses tälläsii humoraaalioppii perustuvii hoitoi. Nyt työ ette tietyst tiiä mitä tää humoraalioppi on…

Kuppari-Hannan vierailu -tarinat ja perinneleikitys.

Hinta: 250 €/ryhmä maks. 80 hlöä.

Kesto: n 1 h.

MUSIIKKIA TUPAAN

Elävää musiikkia talon duon esittämänä. Musiikkituokio voi olla yhteislauluja - kesäisiä tuttuja kappaleita, ruokailun taustamusiikkia tai vaikka pienimuotoiset tanssit. Musiikki tuo tunnelmaa tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. 

Hinta: 120 € 

Kesto: n. 1 h.

VIRE-LAVIS TUNTI

Katso Laviksen esittelyvideo: https://www.youtube.com/watch?v=q5DbOKx-d_c

Tanssi on aina ollut seniori-ikäisille luonnollinen tapa liikkua ja ikivihreät kappaleet virittävät nuoruusmuistoihin. Vire-Lavis tunneilla näkyy vahvasti liikkumisen riemu, rentous ja hauskanpito. Tunti sopii kaikille asiakkaille yhtälailla ikään tai kuntotasoon katsomatta. Ryhmässä jokainen voi toteuttaa liikkeitä sopivan vaativuustason mukaan. Vire-Lavis virittää energiatasot korkealle vielä pitkäksi aikaa tunnin jälkeenkin. Ennen kaikkea Vire-Lavis motivoi liikkumaan ilman suorituspaineita ja naama irvessä puristamista. Vire-Laviksessa tanssitaan tuolia apuna käyttäen valssia, humppaa, tangoa ja jenkkaa. Tilatkaa tekin Vire-Lavis tuokio ohjelmaanne!

Hinta: 200 € /ryhmä maks. 30 hlöä, kesto 45 min.

MUSEO 

Arki ja juhla heräävät henkiin tunnelmallisessa museoliiterissä, jossa pirtinpöydän ääressä voit nauttia näkemästäsi ja vaikkapa kupillisesta kahvia. Tuhannen tarinan kotimuseoon on laitettu esille maalaistalon esineistöä menneiltä vuosikymmeniltä. Osa on  Lakka-Vanhalakka-Sydänmaanlakka sukuseuran keräämää, osa talosta ja pihapiiristä koottua.

(Vapaa pääsy)

LUUMÄKEÄ LAAJEMMALTI

KOTKANIEMI - PRESIDENTTI P.E. SVINHUFVUDIN KOTIMUSEO

Oppaan johdolla siirrytään Kotkaniemeen ryhmän omalla kuljetuksella (kesto n. 40 min. Lappeenrannan suuntaan). Matkalla kuullaan Luumäen historiasta - Taavetin linnoituksesta, Salpalinjasta ym. 

Opastus 50 €/max. 25 hlöä, 100 €/max. 50 hlöä. Hinta sisältää opastuksen matkalla ja museossa.

Kotkaniemen pääsyliput ja kahvitarjoilu varattava suoraan Kotkaniemestä: 
http://www.kotkaniemi.fi/ota-yhteytta/