Retkiryhmille

Tuhannen Tarinan Talo tarjoaa ryhmille maittavaa lähellä tuotettua ruokaa, halutessanne elävällä musiikilla höystettynä. Ohjelmaksi voitte valita esim. opastetetun Kannuskosken kyläkierroksen tai tilata Kuppari Hannan vierailulle vauhdikkaine juttuineen... Yhteislaulutuokio tai vaikka tanssit järjestyvät Navetan uudessa kokoontumistilassa. Vierailun yhteydessä voi tutustua kotimuseoon sekä kesällä 2018 Pirjo Lindbergin taidenäyttelyyn. Liiterin uumenissa on retrokirppis, josta löydät kippoja, kuppeja, valaisimia, vaatteita ja tekstiilejä, joten aivan tyhjin käsinkään ei tarvitse kotiin lähteä.

RUOKAILUT

Minimi 10 hlöä, maksimi 80 hlöä. Valmistamme ruuan paikan päällä, kotimaisista raaka-aineista. Suosimme paikallisia tuotteita, hyödynnämme lähimetsien antimia.

TUHANNEN TARINAN TALO RETKIOHJELMIA

KANNUSKOSKEN KYLÄNRAITTIKIERROS 

TEHTAAN  HERRAT JA  ALALAN ANTTO 

Kannuskoski  1900- luvun  alun vuosikymmeninä

Tällä opastetulla kierroksella tutustumme  kulttuurimaisemaan, jota  myllyt, sahat ja puuhiomo ovat vuosisatojen kuluessa muokanneet. Vuolaana virtaava vesiväylä koskineen  antoi pitkään leivän tälle syrjäiselle kylälle. Ensimmäiset myllyt ja sahat ilmestyivät kylän  koskien partaille 1600 -luvulla ja jo seuraavan vuosisadan alussa sijaitsi Kannuskoskessa kaakkoisen Suomen  suurin sahauslaitos. Ajastaan  sahaustoiminta kuitenkin hiipui ja 1800-luvun lopulla kohosi puuhiomo  Ruokokoskeen. Kannuskoski Träsliperin valmistamia pahvipaaleja toimitti Antto hevosellaan Pietarin radan  varteen, josta ne jatkoivat matkaansa  Venäjälle ja keskiseen Eurooppaan. Kun maailmanrauha seuraavan vuosisadan alkukymmeninä sitten järkkyi, ei pienen kylänkään elämänkulku jäänyt täysin ennalleen.

Kesto n.1 h

Voimassa ympäri vuoden

Opastus 50 €/ryhmä

KUPPARI-HANNA

 Kuumetautii? Kouristuksii? Vesipöhöö? Sydänvaivoi? Halvauksii? Kusvaivoi? Synnyttämäs?

Mie oon Hanna, Kuppari-Hannaks haukkuvat, Savon pussiseläks. Savos olin Sauna-Hanna mutta jotenkii se tääl Kymenlaaksos sopii nimeksii paremmin toi kuppaamiin. Niin – mie teen kuppauksii, suoneniskentää, joskus olen onnistunu veretkin seisauttaa… (Ainahan se ei välttämättä onnistu ja silloin kun ei onnistu niin se on sitte verenhukka ja amen.) Jokatapaukses tälläsii humoraaalioppii perustuvii hoitoi. Nyt työ ette tietyst tiiä mitä tää humoraalioppi on…

Kuppari-Hannan vierailu -tarinat ja perinneleikitys.

Hinta: 250 €/ryhmä maks. 80 hlöä.

Kesto: n 1 h.

MUSIIKKIA TUPAAN

Elävää musiikkia talon duon esittämänä. Musiikkituokio voi olla yhteislauluja - kesäisiä tuttuja kappaleita, ruokailun taustamusiikkia tai vaikka pienimuotoiset tanssit. Musiikki tuo tunnelmaa tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. 

Hinta: 120 € 

Kesto: n. 1 h.

PIRJO LINDBERGIN TAIDENÄYTTELY -  avajaiset 27.5.2018 

Pirjon ajatuksia töistään:

"Kaikkein mieluiten käytän vesivärejä ilmaistessani ajatuksiani. Taideteokseni syntyvät kaikesta mahdollisesta, mitä ympärilläni näen. Myös vahvat muistikuvat voivat joskus pyrkiä esille teosteni kautta.

Asun puutaloalueella Lappeenrannan Tykin kaupunginosassa. Puutalot ovat yksi niistä aiheista, joihin palaan aika-ajoin.

Toinen aihelähde on luonto. Kesäateljeeni on peltojen ja metsän keskellä – aiheet suorastaan ”putoilevat” pienikokoisiin akvarelleihini. Mustikkametsässä marjoja poimiessani teen havaintoja, joita myöhemmin käytän töitteni lähteenä.

Kokoan Tuhannen tarinan taloon kokonaisuuden, jossa esittelen kaikkia aihepiirejäni – enhän ole ennen Kannuskoskella esiintynyt. Tuhat tarinaa alkoi heti inspiroida: olen työstämässä sarjaa, missä töitteni osana on vanha valokuva tai osa siitä. Olen liittänyt sen kollaasitekniikalla akvarelliini. Kuvat ovat lähtöisin oman suvun vanhoista valokuvista. Kukaan ei enää voi kertoa, ketä ne esittävät. Näille henkilöille annan uuden elämän – uutena henkilönä. Tämä sarja on siinä mielessä erityinen, että se liittyy ihmiseen. Ihmisiä ei useinkaan töissäni ole. Ihminen liittyy kuviini niiden katsojana, kuva-alueen ulkopuolella. Katsoja olen minä. Kun joku muu on ”katsojan paikalla”, tarina on erilainen. Eli kuvasta on olemassa niin monta tarinaa kuin on katsojia.

Kuvissani yleensäkin on tarina. Ajatukset ovat luomishetkellä niin tiiviisti työssäni, että kerron tarinaa mielessäni. Kypsät mustikat, jotka juuri aion poimia, kalat, jotka sain, kun kävin ongella jne. Työni ovat usein pienikokoisia. Mielestäni pienessä työssä tiivistyy ajatus parhaiten. Vaikka työ on pieni, se ei tarkoita, että sen maalaa nopeasti. Työstän maalauksiani kauan. Käytän ns. kuivatekniikkaa, jossa työn on aina kuivuttava ennen kuin se voi saada uuden värikerroksen; ja kerroksia saatan tarvita tosi monia ennen kuin haluamani sävy ”kypsyy”. Ilmaisuni on selkeästi esittävää – kun maalaan kantarellin, se näyttää kantarellilta jne. Koska työni ovat pieniä. niitä mahtuu seinille paljon. Niille, jotka haluavat nähdä töitäni riittää katsomista…"

Terveisin Pirjo

(Vapaa pääsy)

MUSEO 

Arki ja juhla heräävät henkiin tunnelmallisessa museoliiterissä, jossa pirtinpöydän ääressä voit nauttia näkemästäsi ja vaikkapa kupillisesta kahvia. Tuhannen tarinan kotimuseoon on laitettu esille maalaistalon esineistöä menneiltä vuosikymmeniltä. Osa on  Lakka-Vanhalakka-Sydänmaanlakka sukuseuran keräämää, osa talosta ja pihapiiristä koottua.

(Vapaa pääsy)

KIRPPIS

LIITERIN uumenista löydät kippoja ja kuppeja, valaisimia, vaatteita ja tekstiilejä myös 60 -70 -luvulta. Uutta kotia odottaa  tuunattava nojatuoli ja moni muu muistoissa rakas esine . Tarvitsetko mökille lukemista? Entä puuttuuko ihan vähän kaakeleita jostakin vai ajattelitko kasvilavan tehdä vaikka vanhoista ikkunoista? Kirpparilta löydät nekin.

(Vapaa pääsy)

LUUMÄKEÄ LAAJEMMALTI

KOTKANIEMI - PRESIDENTTI P.E. SVINHUFVUDIN KOTIMUSEO

Oppaan johdolla siirrytään Kotkaniemeen ryhmän omalla kuljetuksella (kesto n. 40 min. Lappeenrannan suuntaan). Matkalla kuullaan Luumäen historiasta - Taavetin linnoituksesta, Salpalinjasta ym. 

Opastus 50 €/max. 25 hlöä, 100 €/max. 50 hlöä. Hinta sisältää opastuksen matkalla ja museossa.

Kotkaniemen pääsyliput ja kahvitarjoilu varattava suoraan Kotkaniemestä: 
http://www.kotkaniemi.fi/ota-yhteytta/